Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe. Nigdy nie zastanawiałam się nawet, czy jest słodkie czy może ostre. Okazuje się, że korzenne, nieco świąteczne, pachnące i wilgotne błyskawicznie rozchodzi się wśród domowników. Baaardzo polecam Wam je przygotować ;] Składniki 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka...

Ryba po grecku na ciepło

Ryba po grecku – jeśli dobrze pamiętam – królowała zawsze na imieninach wujka. Wtedy jednak serwowana była na zimno, ja natomiast proponuję podać ją na ciepło – jest o wiele bardziej esencjonalna w smaku. Generalnie potrawa powinna znaleźć się w...

Gotowana brukselka

Osobiście zawsze miałam awersję do brukselek, ale na szczęście z czasem uległo to zmianie:) Ugotowaną brukselkę można podawać jako danie główne – ja tak jem, bądź jako przystawkę.  Dobra opcja na szybki obiad, polecana dla osób z niedoborem witamin B1,...

Muffiny na ostro z oliwkami

  Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szklanka mleka 100 g masła 1 jajko pół łyżeczki soli łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu oliwki     Przepis: Wszystkie składniki mieszam,nakładam do foremek wyłożonych papilotkami i wstawiam do...