Prosty sposób na wekowanie konfitury

Ostatnio zabrałam się za konfitury, a z nimi wiąże się wekowanie. Wybrałam najprostszą metodę: słoiki wkładamy na 20 minut do zimnego piekarnika i nagrzewamy go do 130 stopni. Wyjmujemy słoiki trzymając przez ścierkę, nakładamy gorącą konfiturę, zakręcamy i umieszczamy na...

Fishburgery

Z racji na fakt, iż w moim ulubionym miejscu smak fishburgerów mocno się  zepsuł, pozostało mi obsłużyć się sama. Bułki kupne, w środku paluszki rybne – po dwa w jednym burgerze, liść sałaty, plaster pomidora, po dwa plastry sera (warto...

Leczo z kiełbasą

Na ostro i z chlebem!  Potrawa bardzo rozgrzewa. Z podanych składników wyszły mi w  sumie cztery porcje, ale tak smaczne, że nici z obiadu przygotowanego na dwa dni:)     Składniki:   3 papryki – np. dwie czerwone, jedna żółta...