Pasta kanapkowa z kurczaka

Bez zbędnych wyrzeczeń czasowych, wielkiej, kulinarnej fantazji, czy też mnogości dostępnych półproduktów wytworzyłam sobie taka oto kulinarną pastę. Pasta „resztkowa”, bo w paście wylądował kurczak z rożna – a konkretnie pozostałości kurczaka z rożna z poprzedniego dnia. Kiedyś Jasiek Kuroń...

Łosoś z piekarnika w paprykowej marynacie

Powiem tak – temperatury spadły i powoli, ale to baaardzo powoli wraca mi zajawka na gotowanie. Opcja dobra na rozruch – sałatka od Szanownej Mamy, ziemniaczki jak to ziemniaczki – większej fantazji przy ich pieczeniu nie ma, no i łosoś,...

Lekka sałatka z jajkiem i tuńczykiem

Bo latem nie chce się jeść, a jeśli już się zachce to lekko i zdrowo   Składniki:   pomidor dwa jajka 1/3 główki sałaty lodowej pół puszki tuńczyka dobrej jakości dwie łyżki szczypiorku garść oliwek łyżka koperku 1/3 papryki czerwonej...

Genialny zawijaniec z ciasta faszerowanego na ostro

Pozycja dodana do słynnego już „Menu” przyszłej restauracji. Jak wygram w totka, ewentualnie wujek milioner z Kanady zdecyduje się przekazać mi swój majątek, otworzę zajebiaszczą knajpę, gdzie porcja tego cudeńka będzie kosztowała powiedzmy 4,50 pln (wyprodukowanie kosztowało mnie jakieś 3...