Fantazyjne parówy – hot dog ze specjalną wkładką

Wiecie jak sobie urozmaicić dzień? Oczywiście dobrym żarciem. A najlepiej już, jak na talerz wpadnie coś nierozsądnego i totalnie tuczącego. Dziś hot dogi.

 

Składniki:

4 bułki do hot dogów

4 parówki ew. Wasze ulubione kiełbaski

plaster żółtego sera

80 g wędzonego boczku

 

 

Przepis:

 

Boczek kroimy na cienkie plastry. Parówki nacinamy, w każdą wkładamy cienko pokrojony ser. Owijamy boczkiem pomagając sobie wykałaczkami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni na kilkanaście minut – tak, by boczek stał się chrupiący. Pod koniec procesu dokładamy nacięte bułki do hot dogów. Mięso układamy w pieczywie. Dodatki dowolne, choć ja bez sałatki nie daję sobie rady ;]

 

 

Kaloryczność jednego hot doga (bez dodatków) – 354 kcal.

Dodaj komentarz