Oferta cateringowa dla wegan i wegetarian

🌿 Hej weganie i wegetariusy!

Jeśli zastanawiacie się nad tym, komu powierzyć obsługę kulinarną Waszego wesela, to oddaję się do kuchennej dyspozycji:) W ofercie mam wszelkiego rodzaju komunie, przyjęcia, urodziny, warsztaty kulinarne, wieczory panieńskie itp.

Chętnie stworzę dla Was wykwintne, roślinne (i wegetariańskie) menu, które zaskoczą smakiem nawet najbardziej wymagających mięsożerców. Moje karty dań są dostosowane do okoliczności, składają się ze świeżych, sezonowych składników, a działam na terenie całego kraju. Chcecie wesele z dietą keto? Zrobię. Marzy Wam się scedowanie wegańskiego cateringu urodzinowego na barki chefa, który nie zaserwuje Wam ryby, „bo jest wegetariańska”? Też pomogę.

  • fot. Aleksandra Gimla
  • Trójhummus święty
  • Wegański rosołek
  • Placuszki chia
  • fot. Aleksandra Gimla
  • Krem dyniowy z pieczoną oberżyną
  • Banoffee bez pieczenia
  • Wegańskie rogaliki
  • Kulki mocy z domowym masłem orzechowym i chilli
  • Blok wegańskiego sera

Prywatnie, od lat jestem wege chefem kuchni do wynajęcia na eventy. Gotuję z pasji do zdrowia, miłości do zwierząt, bez nudy na talerzu, bez mięsa, a za to ze smakiem. I chętnie podejmę się obsługi kulinarnej wymagających wydarzeń.

P.s. Wśród zdjęć znajdziecie referencje po ostatnim weselu 🥬🤩

EWELINA BRODNICKA

KONTAKT@PICHCONKO.PL

  • fot. Aleksandra Gimla
  • fot. Aleksandra Gimla

Makaron udon z wiosennymi smardzami

Na szczyt sezonu grzybowego musimy co prawda jeszcze poczekać, ale na szczęście ruszyły już zbiory grzybowego króla wiosny – smardza. Od pierwszych dni tej pory roku możecie je znaleźć np. w przydomowych ogródkach (bo smardze bardzo lubią pokazać się przy...

Twaróg we włoskim stylu

Lubicie zwarty, okrągły, lidlowy serek twarogowy „we włoskim stylu”? Dziś pokażę Wam prosty sposób, w jaki możecie go przygotować w domowym zaciszu. Ser jest twardy, nadaje się do krojenia w plastry, użycia jako zamiennik sera paneer w indyjskich potrawach, a...

Chleb z kaszy gryczanej niepalonej

Przygotowuje się go łatwo i nie potrzeba do tego przepisu wielu składników. To jedynie dobrej jakości kasza, woda, sól i ewentualne ziarna słonecznika. Minusem jest tylko ilość czasu potrzebnego do przyrządzenia chleba, bo to minimum 30 godzin. Warto jednak czekać,...

Prosta tarta rustykalna z serkiem wiejskim i smażoną gruszką

  Składniki 300 g mąki pszennej1/3 łyżeczki soli6 łyżek erytrytolu200 g masła roztopionego4 żółtka gruszkałyżka masłałyżecza cynamonu4 białka jaja200 g twarogu chudego6 łyżek erytrytoluopakowanie serka wiejskiego odtłuszczonegoekstrakt z prawdziwej wanilii – 3 krople Przepis Do miski lub na stolnicę wysypać...

Ryżowe rolki a’la sushi

Mi osobiście najlepiej smakują na zimno, z dodatkiem wasabi i sosu sojowego, ale jeśli macie ochotę zjeść je prosto z patelni to też dobra opcja. Pamiętajcie tylko o utrzymaniu odpowiedniej temperatury oleju tak, by nie wsiąkł on w smażone rolki....

Szarlotka express

Gotowanie dla grup uczy jednego – oszczędności czasu. Dziś ciasto, które ekspresowo i z powodzeniem możecie przygotować także w opcji wegańskiej, jeśli najdzie Was taka ochota! Składniki ( na 8 porcji) 8 jabłek 3/4 szklanki dowolnego słodziwa w prochu tj....